גיוס עובדים

ומה עושים לגבי גיוס עובדים?

גיוס עובדים מאז ומתמיד היה נושא מורכב וקצת קשה לבליעה ללא מעט עסקים וחברות כמעט בכל התחומים: מסעדנות, כושר, ביגוד, פרסום, מידע, אדריכלות, מלונאות, תעשיה, הייטק, מסחר ועוד. בין אם לעסקים קטנים, עסקים בינויים או חברות גדולות כל גוף עסקי שרוצה להתפתח ולגדול יודע דבר אחד פשוט שהצמיחה שלו תלויה לא אחת בהון האנושי.

מאז משבר הקורונה הנושא הלך והתעצם והפך ללא מעט בעייתי אצל רב העסקים והחברות שמוצאות עצמן ללא יכולות ותוצאות רחוקות מהמצב הרצוי בו הן רוצות להיות. גיוס עובדים הפך מסורבל ומעיק כמעט על כולם (ואני בכוונה רושם כמעט כי יש כאלו שהשכילו לשנות את ההתנהלות שלהם בחוקי משחק שברגע שמבינים אותם הם הופכים לפשוטים יותר וקלים הרבה יותר) וכדי לגשר על הפער בין רצוי למצוי יש להבין קודם כל כי גיוס עובדים והא תחום התמחות והתמקצעות כמו כל תחום אחר ויש בו כלים אפקטיביים ויעילים כדי להגיע למערך עבודה מצליח.

למה חשוב לחזק את תחום גיוס העובדים בעסק?

התשובה כאן היא די פשוטה ואני חושב שלא ממש צריך לשכנע את העסקים השונים הקטנים והענקיים שבהם… עובדים זה חלק בלתי נפרד בהצלחת כל עסק או חברה להגיע ליעדים שלה.
ובנוסף נושא גיוס העובדים הוא כל כך חשוב בגלל הדינאמיות בין אם של החברה עצמה והשינויים שהיא עוברת, בין אם ברוח התקופות המשתנות כל הזמן ובין אם בשינויים שהעובדים עצמם עוברים (עובד מתחתן/ מתגרש/ עובר דירה לעיר או מדינה אחרת/ מחליט להיות עצמאי ועוד 1001 סיבות שלא תמיד תלויות בנו.

מתי הכי נכון לעשות גיוס עובדים?

בגדול תמיד ועדיף עכשיו פחות או יותר מאותן סיבות שציינתי קודם לכן השינויים שכל עסק חווה יכולים להיות מהירים ובחלק לא קטן גם בלתי צפויים. כל בעל עסק יסכים עם המשפט: ”תמיד יש מקום לעובדים מעולים ויעילים” אז למה לסגור את הדלת בפניהם? אם עובד מייצר תפוקה גדולה יותר מהעלויות שלו ותורם המון למערכת אז אולי העובד המצטיין שהיה אמור להגיע לא הגיע כי פשוט נושא גיוס העובדים לא קיבל התייחסות ולא השאיר שום אופציה לאחד כשזה להכנס.

מה הדבר החשוב ביותר בגיוס עובדים?

מן הסתם אין כאן פרמטר אחד שאם ניגע בו הכלי פתר ונגיע לאוטופיה מדומיינת… אין גלולת קסם שמעלימה את הבעיות. אבל בהחלט יש צורת עבודה ותכנית פעולה לדעת איך לגייס את המתאימים ולמשוך אותם להגיע לחברה שלך ולא של המתחרים. אבל אם יש עקרון אחד בנושא גיוס עובדים שכדאי לתת עליו את הדעת והוא ”מערך הגיוס”.

אם יש דבר בו אני נתקל כאשר אני מגיע לחברות שמתקשות בנושא הוא ששיטת הגיוס מתאימה למאה הקודמת ומאז הם לא פיתחו שיטות חדשות וקריאת קורות החיים עושה חיים קשים לאתר עובדים מדוייקים ועל אחת כמה וכמה לגרום להם להשאר בחברה לאורך זמן. שווה לעצור לבדיקה בעסק/חברה שלכם…

  • מהו הליך גיוס העובדים?
  • מהם שלבי העסקת העובד החדש?
  • איך אתם מגייסים אותו?
  • איך אתם קולטים אותו?
  • איך אתם מכשירים אותו?
  • איך אתם מנהלים אותו?

אם משהו בתהליך אצלכם תקוע זה כנראה יהיה באחת הנקודות האלו ושם שווה להעמיק לתת את הדעת ובעיקר לתת פתרונות כי אחרת המכונה לא תפיק את מירב שלה.

אז מה עדיף בגיוס עובדים? כמות או איכות?

אני מנחש שהרב יענו את שניהם יחד, אבל במציאות חברות ועסקים מעסיקים כשהם צריכים ולא מתוך מקום שיטתי ומוסדר ואז ממקום של חוסר אונים פועלים בפאניקה מה שמייצר מדגרה חזקה לשרשרת טעויות שקשה לבלום אותה.

כמות באיכות עובדים…

גם אם אתם רוצים המון עובדים אם תכניסו כמות גדולה של עובדים לא מתאימים תייצרו לכם עבודה קשה פי כמה ועל כן אין צורך להכניס כל מי שרק מבקש לעבוד כי החברה צריכה לסתום חורים בסירה אין כמות גדולה מדי של עובדים שצריך לגייס (ואם אתם לא מסכימים איתי תסתכלו על חברות הענק ותשאלו את עצמכם איך אצלהם זה כן עובד… כי זה אפשרי בהחלט).

איכות בגיוס עובדים…

בגדול זה די העיקר כשהאיכות תואמת את סטנדרט החברה אפשר גם לחסוך בכוח אדם והתנהלות מכבידה, גם לייצר רווחיות הרבה יותר גבוהה וגם לתת עובד יותר מאשר היה עד היום מה שגרם יגרום לו לרצות להשאר ליותר זמן (גם בשעות העבודה וגם לתקופת העבודה). באותה נשימה גם כאן צריך לדייק ובעיקר לבנות מערך שתואם את הציפיות כדי להביא כל סוג של עסק לכוורת דבורים שמושכת עובדים ומייצרת המון דבש.

 

בנושא גיוס עובדים וניהול עובדים מצליח
ניתן לפנות לנדב בורלא – מומחה בינלאומי לפיתוח עסקים וחברות. 054-475-3910

מאמרים נוספים

Scroll to Top